Onze teven:

Danka:

Danka is geboren op 27-01-2011 bij een bekende fokker in Italië. Zij is in de zomer van 2011 bij ons gekomen. Helaas bleek er in haar land van herkomst gesjoemeld met haar papieren waardoor wij haar stamboom, die wel legaal is, nooit hebben kunnen importeren. Daarom hebben wij ook nooit met haar gefokt.

Zij is een heel blije maar best wel drukke Cane Corso. Een echte stuiterbal. Zeer lief naar mensen en ze kan ontzettend genieten van de aandacht die ze krijgt. Daarnaast is zij een betrouwbare waakhond gebleken die precies weet wanneer ze er moet staan en aan moet slaan. Die rol vervult ze nu ook op de boerderij.

Danka
Danka

Naïma Della Porta Dipinta

Naïma is op 15 april 2013 geboren in de kennel van de bekende fokker en keurmeester Mariano Di Chicco in Italië. Zij is een grote krachtige teef van rond de 50 kilo, maar wel van het barokke type. Ze heeft een vriendelijk maar ook laconiek karakter (echte dog) wat zij vaak ook doorgeeft aan haar kinderen. Zij hoort je wel maar doet vaak net alsof ze je niet hoort en gaat haar eigen gang.  Ze is zeer stabiel, doet geen gekke dingen en slaapt graag!

Zij is HD-A en ED-0 geröntgend in Nederland. Haar vader is Marvin Della Porta Dipinta, zoon van Europees kampioen en zeer bekende reu Bruce Della Porta Dipinta, zoon van W.ch. Cheno. Ook aan haar moeders kant van de stamboom vinden we Bruce terug als vader van reu Ercole en zowel aan vader- en moeders zijde zien we in de tevenlijn ook Ares dei Silvanbull. Er is dus sprake van lijnteelt.

Zij heeft 3 nestjes bij ons gehad waarvan wij twee kinderen hebben aangehouden; teef Annie en reu Bartje. Zij is nu op 16 augustus 2018 bevallen van haar 3e en laatste nestje. Als deze kids de deur uit zijn mag  zij met pensioen en kan ze fijn meehelpen bij de socialisatie van toekomstige honden.

Naïma Della Porta Dipinta
Naïma Della Porta Dipinta

Jaga

Jaga is geboren op 31 januari 2014 en afkomstig uit Polen. Helaas bleek al snel na aankomst bij ons in Nederland dat zij een aangeboren vorm van hartruis heeft. Ze is hier niet overheen gegroeid. Ze heeft er zelf geen last van maar er bestaat altijd het risico dat dit erfelijk is en zij dit doorgeeft aan eventuele pups. Dus daarom wordt zij niet ingezet voor de fokkerij. 

Toch heeft zij een belangrijke rol binnen onze kennel. Zij is de oppas tante bij uitstek. Zij is (extreem) tolerant naar puppies en helpt al heel snel bij de opvoeding. Ze leert ze sociale vaardigheden aan en is geweldig om mee te stoeien.

Door haar vriendelijke uiterlijk en zachte karakter is ze ook een echte reclame voor het ras. We nemen haar dan ook vaak en graag mee naar (paarden)evenementen waar ze veel aandacht trekt en mensen vertederd.   

Jaga
Jaga

Giny

Giny is als Penelope Della Vecchia Guardia geboren op 06-04-2015 in Italië bij Riccardo Cipressi. Haar vader is M.ch. Mr Hannibal Della Porta Dipinta en zowel in haar vader- als moederlijn  is als grootvader voormalig wereldkampioen Cheno terug te vinden. 

Giny is een actieve sterk gebouwde teef van ca. 45 kilo. Ze heeft een heel zacht karakter maar zoals een Cane Corso van oorsprong hoort te zijn kijkt ze bij vreemden meestal even aan of zij wel goed volk zijn. Eenmaal in haar hart dan heb je haar ook helemaal en overweldigd ze je met haar genegenheid. Giny heeft begin 2018 haar eerste nestje gehad )v Arrow) en het is de bedoeling dat zij in de toekomst nog eens een nestje gaat krijgen met onze reu Bartje.

Annie

Annie die eigenlijk Auletta heet is een dochter van Naïma en bij ons geboren op 15 juni 2015. Haar vader is Lorenzo Il Magnifico Dell' Antiqua Apulia van fokker Roberto Gianulli uit Bari Italië. 

Ondanks dat we met de keuze voor deze iets kleinere en atletische reu getracht hebben om de barokke en wat grote grove bouw van Naïma wat bij te sturen is dit bij Annie niet helemaal gelukt. Annie is namelijk uitgeroeid tot een enorm grote en ontzettend sterke teef van ruim 60 kilo. Veel groter dan in de rasstandaard staat beschreven. Shows met haar gaan doen heeft dus ook geen zin, ze zal altijd de ring uit worden gestuurd door haar formaat. Annie is gewoon een enorme vriendelijke reuzin. Zij heeft het zachtste karakter van al onze honden en wil alleen maar lief gevonden worden. Dat dit met haar formaat soms wat onhandig uitvalt dat snapt ze zelf niet. Annie is heel innemend en heeft onder onze vrienden en kennissen een eigen fanclub. Annie heeft al een keer helaas maar één pup gekregen, maar het is de bedoeling dat zij in 2019 een nestje gaat krijgen met onze reu Arrow.  

Genova

Genova, oftewel Nova is in Bosnië gefokt vanuit Italiaanse bloedlijnen. Dit verklaard ook waarom zij gecoupeerde oren en staart heeft, want dit wordt in Bosnië nog gewoon toegestaan. Nova is geboren in maart 2016 en woont sinds het voorjaar van 2018 bij ons. Wij hebben in het bijzonder voor haar gekozen omdat zij goed past bij onze bloedlijnen en qua type een aanvulling is voor onze kennel. Nova is een kleiner type Cane Corso die heel mooi in de rasstandaard past qua formaat. Zij weegt tussen de 38 - 40 Kilo. Verder beschikt zij over veel hoek in de achterhand en en is mooi opwaarts gebouwd. Nova is HD-A geröntgend.

Qua karakter is zij heel erg prettig. Ze waakt netjes over haar domein zoals een echte Cane Corso behoord te doen, maar maakt zich niet druk om de gewone dingen. We nemen haar ook rustig mee naar evenementen en zij geniet dan van aandacht van mensen die haar een aai durven geven (die zijn soms lastig te krijgen als je zo'n stoer uiterlijk hebt). Andere honden boeien haar niet echt. Haar vaste kameraad is onze reu Arrow die zij van pup af aan al kent uit Roemenië.

Nova heeft op 14 maart 2019 een nestje van 9 puppies geworpen uit de combinatie met onze reu Bartje (Baceno). Zij toont zich een heel geduldige en zorgzame moeder die ons toestaat alles met haar pups te doen wat nodig is, maar wel heel goed in de gaten houdt wat er mee gebeurt.