Onze teven:Jaga is geboren op 31 januari 2014 en afkomstig uit Polen. Helaas bleek al snel na aankomst bij ons in Nederland dat zij een aangeboren vorm van hartruis heeft. Ze is hier niet overheen gegroeid. Ze heeft er zelf geen last van maar er bestaat altijd het risico dat dit erfelijk is en zij dit doorgeeft aan eventuele pups. Dus daarom wordt zij niet ingezet voor de fokkerij. 

Toch heeft zij een belangrijke rol binnen onze kennel. Zij is de oppas tante bij uitstek. Zij is (extreem) tolerant naar puppies en helpt al heel snel bij de opvoeding. Ze leert ze sociale vaardigheden aan en is geweldig om mee te stoeien.

Door haar vriendelijke uiterlijk en zachte karakter is ze ook een echte reclame voor het ras. We nemen haar dan ook vaak en graag mee naar (paarden)evenementen waar ze veel aandacht trekt en mensen vertederd.   

Jaga

Jaga
Jaga

Giny

Giny is als Penelope Della Vecchia Guardia geboren op 06-04-2015 in Italië bij Riccardo Cipressi. Haar vader is M.ch. Mr Hannibal Della Porta Dipinta en zowel in haar vader- als moederlijn  is als grootvader voormalig wereldkampioen Cheno terug te vinden. 

Giny is een actieve sterk gebouwde teef van ca. 45 kilo. Ze heeft een heel zacht karakter maar zoals een Cane Corso van oorsprong hoort te zijn kijkt ze bij vreemden meestal even aan of zij wel goed volk zijn. Eenmaal in haar hart dan heb je haar ook helemaal en overweldigd ze je met haar genegenheid. Giny heeft in 2018 en 2020 een nestje gekregen welke beide keren niet geheel zonder complicaties is verlopen en zij is voor het fokken dan ook met pensioen. Zij neemt haar werk als waakhond op de boerderij erg serieus en dus kan ze nog jaren haar diensten bewijzen.

Annie

Annie die eigenlijk Auletta heet is een dochter van Naïma en bij ons geboren op 15 juni 2015. Haar vader is Lorenzo Il Magnifico Dell' Antiqua Apulia van fokker Roberto Gianulli uit Bari Italië. 

Ondanks dat we met de keuze voor deze iets kleinere en atletische reu getracht hebben om de barokke en wat grote grove bouw van Naïma wat bij te sturen is dit bij Annie niet helemaal gelukt. Annie is namelijk uitgeroeid tot een enorm grote en ontzettend sterke teef van ruim 60 kilo. Veel groter dan in de rasstandaard staat beschreven. Shows met haar gaan doen heeft dus ook geen zin, ze zal altijd de ring uit worden gestuurd door haar formaat. Annie is gewoon een enorme vriendelijke reuzin. Zij heeft het zachtste karakter van al onze honden en wil alleen maar lief gevonden worden. Dat dit met haar formaat soms wat onhandig uitvalt dat snapt ze zelf niet. Annie is heel innemend en heeft onder onze vrienden en kennissen een eigen fanclub. Annie heeft één keer een nestje gekregen. Daarna is het, waarschijnlijk ten gevolge van een te hoog testosterongehalte, niet meer gelukt. Annie woont nu in een gastgezin samen met een neefje CC van haar en een Beagle vriendinnetje waar ze maximaal geniet.

Genova

Genova, oftewel Nova is in Bosnië gefokt vanuit Italiaanse bloedlijnen. Dit verklaard ook waarom zij gecoupeerde oren en staart heeft, want dit wordt in Bosnië nog gewoon toegestaan. Nova is geboren in maart 2016 en woont sinds het voorjaar van 2018 bij ons. Wij hebben in het bijzonder voor haar gekozen omdat zij goed past bij onze bloedlijnen en qua type een aanvulling is voor onze kennel. Nova is een kleiner type Cane Corso die heel mooi in de rasstandaard past qua formaat. Zij weegt tussen de 38 - 40 Kilo. Verder beschikt zij over veel hoek in de achterhand en en is mooi opwaarts gebouwd. Nova is HD-A geröntgend.

Qua karakter is zij heel erg prettig. Ze waakt netjes over haar domein zoals een echte Cane Corso behoord te doen, maar maakt zich niet druk om de gewone dingen. We nemen haar ook rustig mee naar evenementen en zij geniet dan van aandacht van mensen die haar een aai durven geven (die zijn soms lastig te krijgen als je zo'n stoer uiterlijk hebt). Andere honden boeien haar niet echt. Haar vaste kameraad is onze reu Arrow die zij van pup af aan al kent uit Roemenië.

Nova heeft in maart 2019 een nestje gekregen uit de combinatie met onze reu Bartje (Baceno). Zij toonde zich een heel geduldige en zorgzame moeder die ons toestaat alles met haar pups te doen wat nodig is, maar wel heel goed in de gaten houdt wat er mee gebeurt. Nova is inmiddels met pensioen en mag samen met Arrow lekker waken op ons erf.

Pizza

Pizza heet eigenlijk Fanna, maar wat als een grapje begon is nu eenmaal een onvergetelijke naam geworden voor deze mooie zwarte dame. Pizza is een dochter uit de combinatie van Nova en Bartje. Zij is geboren op 13 maart 2019.  

Omdat we graag een teefje uit deze combinatie wilden hebben we haar aangehouden.

Pizza is een ontzettend lieve en sociale Cane Corso. Een klein beetje een prinsesje. Ze is gek op aandacht en het liefst is ze de hele dag bij je in de buurt of ligt ze tegen je aan. Heb je te veel aandacht voor iets anders naar haar oordeel dan zal ze er alles aan doen om je op andere gedachten te brengen. Een poot op de afstandbediening of op je telefoon werkt dan heel goed.

Met andere honden is ze in één woord GEWELDIG. Groot, klein, jong, oud, lief of niet zo lief; het maakt haar niet uit. Ze leest andere honden zo goed en weet het meestal zo voor elkaar te krijgen dat er toch gespeeld gaat worden. En is er 1 echt niet blij met haar enthousiasme? Dan gaat ze net zo makkelijk op haar rug liggen.

Haar grootste hobby naast knuffelen en haar vader Bartje vervelen is zwemmen. Met 10 weken oud kon ze al stokjes en balletjes uit een kanaal apporteren.

Verder steekt ze heel goed in elkaar. Als pup heeft ze een aantal malen meegedaan aan diverse Raduno's en shows en ging er regelmatig met de prijs voor beste baby of puppy van door. Inmiddels is ze een mooie dame geworden. Ze is nog niet uitgegroeid, maar ze past heel mooi binnen de rasstandaard.  Zij is geröntgend op HD-A en ED0 .

Pizza heeft inmiddels mooie nakomelingen gegeven in combinatie met de reu La Vita Bella Di QuaranUit dit nestje hebben we een mooi grijs teefje aangehouden, Kimi.

 

Omdat we zo blij en tevreden waren met de combinatie met de reu La Vita Bella Di Quaran hebben we besloten Pizza weer te dekken met deze reu. Als alles goed gaat verwachten we rond 25 augustus een nestje. 

Kayla

Dit is ons Poolse drukbol. Zo lief kom je ze maar zelden tegen. Een beetje verlegen maar altijd blij en open naar iedereen. Inmiddels wordt deze Formentino dame ook alweer 3 jaar. Ze is HD A en ED 0 geröntgend dus als de tijd er rijp voor is dan mag ze bij een volgende loopsheid haar moedergevoelens loslaten op haar eigen pups.